Кошничка
Вкупно :-
×
Нарачај сега
Macedonia
Macedonian
Влез

Што е предиктивна медицина?

Предиктивна медицина е област на медицината која подразбира предвидувањe на веројатноста за болеста и воспоставување на превентивни мерки со цел или да се спречи болеста целосно или значително да се намали неговото влијание врз пациентот (како на пример, со спречување на морталитет или ограничување на морбидитет).

Врвно-технолошки опремени лаборатории за предиктивна медицина

Кој е  ?

Нашиот тим има експерти во областа на биохемија, генетика и логистика кои ќе Ви обезбедат најдобри резултати.

Genoma е швајцарска компанија лоцирана во Женева, најголемата генетска платформа за медицински услуги специјализирана за генетска анализа, дијагноза и консултации. Genoma е дел од Групацијата на Esperite.

Предиктивна медицина по швајцарска технологија
Genoma рана превенција и детекција

ВРЕДНОСТИ НА GENOMA

За нас, како швајцарска компанија, квалитетот е повеќе од вредност, тоа е наш начин на живот. Ги одбравме најнапредните технологии за нашиот тест, ги користиме најновите медицински откритија и ги следиме највисоките стандарди за квалитет. Нашиот неинвазивен пренатален тест (НИПТ) Tranquility, нуди комплетен панел на хромозомски пореметувања: трисомија 21, (Даунов синдром), 18, 13 и полови хромозоми. Нашиот тест за рано откривање на метаболни заболувања Verity, најсеопфатен на пазарот за детекција на над 110 болести. Нашиот Omega 3 тест беше развиен од страна на повеќе светки познати научници од областа на омега 3.

Предиктивна медицина по швајцарска технологија
Genoma Ви помага да го откриете Вапиот медицински идентитет

ESPERITE ГРУПАЦИЈА

ESPERITE е групација на компании со седиште во Холандија, која ги вклучува GENOMA и CRYOSAVE меѓу другите субјекти. CRYOSAVE е европски лидер во криопрезервација на матични клетки од крв и ткиво од папочна врвца со зачувани повеќе од 275'000 примероци, присутна во повеќе од 40 земји. ESPERITE е активна во полето на зачувување на матичните клетки, генетски анализи, предиктивна медицина, информативни дијагностички тестови и консултантски услуги.

Tranquility allows parents to be prepared

ТОЧЕН. СИГУРЕН.БРЗ

Кога станува збор за одговарање на прашања и добивање на точни и брзи резултати. Genoma е Вашиот прв избор. Ниту една друга дијагностичка лабораторија не е побрза, посигурена и точна.

Масивно паралелно ДНК секвенционирање

Со примена на една од најмодерните достапни технологии за генетска анализа – наречена NGS (Next Generation Sequencing-Следна генерација секвенционирање)или „масивно паралелно ДНК секвенцирање“ – бројот на копиите од хромозомите се пребројуваат и со употреба на калкулациски алгоритам се одредува дали има премногу или премалку копии од присутните хромозоми.

Комбинирана метода на гасна хроматографија со масена спектрометрија (GC/MS)

Кога гасната хроматографија се комбинира со масената спектроскопија се формира една многу моќна аналитичка алатка: Гасната хроматографија ги одвојува компонентите од соединението, а масената спектроскопија ги опишува секоја од посебните компоненти. Со комбинирање нa овие две техники, возможно е и квалитативно и квантитативно да се направи евалуација на раствор кој содржи одреден број различни хемиски соединенија.

Нашите врвно-технолошки лаборатории нудат најдобар квалитет по највисоки стандарди.

Глобална лабораториска мрежа

#1 во Европа

7 лаборатории за процесирање

40 + земји

Genoma поседува мрежа на лаборатории и канцеларии низ целиот свет.

Глобална присутност на Genoma

Genoma е призната како глобален центар на совршеност со високата технологија за предиктивни тестови. Веруваме дека предиктивната медицина ќе придонесе значително за подобрување на здравјето за сите нас. Како дел од една меѓународна компанија со клиенти во повеќе од 40 земји, Genoma исто така e посветена на високо квалификувани медицински советници и тимови за поддршка на корисниците во повеќе од 20 земји.

Нашиот тим

Нашиот тим има експерти во областа на биохемија, генетика и логистика кои ќе Ви обезбедат најдобри резултати.
 • New analytical tools allow collecting more information about the diseases. Now the examination can be faster and easier than ever before using a small sample of patients’ blood to analyse DNA and RNA molecules circulating in the bloodstream, the main communication channel in the body. We can already detect a risk of certain diseases with high probability, and this technology could help with design of better, personalised therapy in the near future.
  Д-р. Марчин Јурга, Менаџер за истражување и развој, Ниел, Белгија • Forewarned is forearmed and never more so than in regard to your health and that of your children. Low risk, non-invasive predictive tests can help you and your Drs in making informed choices about further testing or allow you a head start in managing medical conditions and minimising their impact on your lives.
  Д-р Сали Сниман, директор на лабораторија • Technological advancements in Predictive and Regenerative Medicine allow us to provide the most advanced screening tests, with an accuracy and fast results that we never could have dreamt of. Genoma is committed to offer the most accurate, safe and professional tests for your and your family’s peace of mind.
  Др.Фредерик Амар, Извршен директор, Esperite • As genomics research deepens our understanding on how the genome affects health, Genoma’s state-of-the-art sequencing platform extends predictive and personalized genomic medicine to every person to evaluate susceptibility to disease and determine most efficient and targeted therapies. A great promise for human health.
  Д-р. Томас Рио Фрио, менаџер за генетика

Контактирајте не

Доколку имате прашања, можете да ги внесете овде и нашиот тим ќе Ви одговори...

Вашата порака е испратена. Ви благодариме!
Genoma Swiss Biotechnology

Име на компанија:
Genoma Swiss Biotechnology
Телефонски број:
+ 389 (0) 71 389717
Е-маил:
mk@genoma.com
Head Office address:
Chemin des Aulx 12, 1228 Plan-les-Ouates, Geneva - Switzerland
Demo version